Rendszerüzenet

Chef Akadémia indult Debrecenben

A Debreceni Egyetem Szakács Akadémiát indított az „Egészséges alapanyagok-egészséges táplálkozás” projekt keretein belül. Az Akadémia első alkalommal 2015. szeptember 18-án került megrendezésre.

Az érdeklődők a délelőtt folyamán szakmai beszélgetésen vehettek részt a közétkeztetés területén évtizedes tapasztalattal rendelkező Asztalos Árpáddal. Az interaktív beszélgetésen többek között szó volt a 37/2014 EMMI közétkeztetési rendeletről, a hatósági ellenőrzés szempontjairól valamint az egészségesebb közétkeztetés gyakorlati megvalósításáról, ahol a chefek is megoszthatták egymással tapasztalataikat, véleményüket.

A délután folyamán a jelenlévők mester szakácsok közreműködésével gyakorlatban is kipróbálhatták, hogyan is lehet a rendeletnek megfelelni. Az Akadémián résztvevők bazsalikomos paradicsomleveset főztek, főételként roston sült harcsafalatokat valamint Provance-i pulykafalatokat, desszertként pedig vaníliás barackos piskóta kockát készítettek. A Chef Akadémia fő célja az egészségtudatos táplálkozás elméleti hátterének, illetve a konyhatechnikai jó gyakorlatoknak az elsajátítása.

Mindezek alapján a szervezők legfőbbképpen a közétkeztetésben érintett szakácsokat várják a rendezvényekre. A közeljövőben a Szakács Akadémia még két alkalommal kerül megrendezésre szeptember 25-én és október 2-án. A Szakács Akadémián való részvételhez jelentkezési lap segítségével regisztrálásra van lehetőség, mely kapcsán bővebb információhoz az info@nagyerdei.hu email címen lehet jutni.

Nincsenek megjeleníthető események.

Hírlevél
Partnereink
Támogatónk