Rendszerüzenet

Roadshow nyitórendezvény

A társadalmi szemléletformálás és fogyasztói tudatosság érdekében rendezett közösségi kommunikációs események átfogó keretet biztosítanak az információk eljuttatására a célcsoportokhoz. Az országos roadshow eseménysorozat a Nemzeti Családi- és Szociálpolitikai Intézet (NCSSZI) szervezésében valósul meg, melynek célja az egészséges életmóddal, ezen belül az egészséges táplálkozással kapcsolatos információk terjesztése, különös tekintettel a gyermekek és fiatalkorúak egészségtudatosságára és táplálkozási szokásainak javítására.

Az ország 35 településén, 40 intézményben zajló roadshow keretében óvodás ás általános iskolás gyerekek pedagógusok és szakmailag felkészült animátorok segítségével játékos formában ismerkednek meg az egészségtudatos táplálkozás alapelveivel. A rendezvénysorozat 2015. szeptember 18-án indult 142 általános iskolás gyermek részvételével.

Az eseménysorozat debreceni nyitórendezvényén képviseltették magukat a konzorciumi partnerek, továbbá Dr. Papp Csaba a debreceni Szociális- és Egészségügyi Bizottság alelnöke és Kazi Tamás olimpikon, magyar bajnok középtávfutó osztott meg gondolatokat a gyermekekkel az egészséges életmód fontosságáról. A mozgó, prezentációs busz és interaktív oktatói tér kialakításával az ország kisebb-nagyobb településin, 40 intézményben nyílik lehetőség az egészségtudatos táplálkozás és életmód alapjainak megismerésére vidám, játékos feladatokon keresztül. A roadshow követező állomásai: Debrecen, Újfehértó, Arnót, Miskolc, Kápolna, Salgótarján, Jászberény, Szeged, Budapest.

A közétkeztetési reform a többlépcsős társadalmi szemléletformáló programok segítségével kívánja elérni, hogy a lakosság egészségi állapota hosszú távon javuljon és fenntartható legyen.

Az eseményhez tartozó galéria itt tekinthető meg.

Nincsenek megjeleníthető események.

Hírlevél
Partnereink
Támogatónk